0 głosów
w Dom i Ogród przez użytkownika
Dlaczego miejsca, w których przygotowywana jest żywność, są najbardziej narażone na ryzyko powstawania bakterii i zarazków?

1 odpowiedź

0 głosów
przez użytkownika
Z dwóch podstawowych powodów. Po pierwsze: jeżeli żywność jest niewłaściwie przechowywana lub przygotowywana, może dojść do intensywnego rozmnożenia się szkodliwych bakterii, które się na niej znajdują. Po drugie: jeżeli taka żywność zostanie następnie spożyta, bakterie przedostaną się bezpośrednio do organizmu, co może mieć bardzo poważne konsekwencje.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi
pytanie zadane 4 lutego 2012 w Zdrowie przez użytkownika niezalogowany
+1 głos
2 odpowiedzi
pytanie zadane 4 lutego 2012 w Dom i Ogród przez użytkownika niezalogowany
–1 głos
1 odpowiedź
0 głosów
3 odpowiedzi
0 głosów
1 odpowiedź
pytanie zadane 2 lutego 2012 w Kulinaria przez użytkownika niezalogowany
Witaj w serwisie pytań i odpowiedzi Pytania.pl, gdzie masz możliwość zadawania własnych pytań i otrzymywania odpowiedzi od innych użytkowników społeczności. Zarejestruj konto i dołącz do użytkowników Pytania.pl. Pytaj, odpowiadaj i zdobywaj punktu!

Kategorie

...